Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för mordförsök efter hugg mot huvudet

Genom att hugga med kniv mot huvudet, halsen och kroppen anklagas en örebroare för att ha försökt ta livet av en annan man. Den misstänkte åtalas vid Örebro tingsrätt, för mordförsök

Annons

Det var i början av december den åtalade ska ha utsatt offret för flera knivhugg i en lägenhet i centrala Örebro.

Han greps inte direkt men anhölls i sin frånvaro och kunde gripas två dagar senare.

Åklagarens bevismaterial vid rättegången är omfattande och innebär bland annat vittnesförhör med flera personer, som på olika sätt gjort iakttagelser den aktuella kvällen.

En man har under utredningen berättat att den som åtalats oprovocerat hoppade på offret och slog mot hans hals och huvud, samtidigt som han höll ett vasst föremål i handen. Han har också berättat att den som utsattes började blöda kraftigt. Vittnet säger att han avväpnade gärningsmannen genom att vrida kniven ur hans hand.

Andra personer vittnar också om vad som hände i lägenheten och ett vittne ska berätta om att den misstänkte efteråt sagt att han stuckit en person med kniv.

En rättsläkare redogör för att det fanns stor risk med de knivhugg mannen utsattes för.

Det finns också rättsintyg och fotografier på skadorna, samt foton från lägenheten och på blodspår som leder bort från fastigheten.

I bevismaterialet ingår också protokoll från kriminalteknikernas undersökning på olika platser i lägenheten. Kniven hittades slängd och på den och fyndplatsen finns också fotografier. Rättegången beräknas pågå en dag.

Mer läsning

Annons