Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsdopp i lugn

I lördags samlades badsugna medlemmar från Autism- och Aspergerförbundet för en egen kväll på Gustavsviks äventyrsbad.

Annons
Maria Eriksson och Simon Widman myser i bubbelpolen.

– Det kan vara skönt att få ha en egen kväll och slippa alla som stirrar, säger Ann-Christine Homlqvist, vice ordförande för föreningen i Örebro.

Mellan fyrtio och femtio medlemmar tror hon har kommit. Hur många det är exakt kan hon inte veta säkert eftersom man inte anmäler sig i förväg.

– Men det är alltid väldigt populärt, vi har gjort det här två gånger om året i säkert tio år och varje gång är det många som kommer så det är värt den ganska stora pengen vi får betala, säger Ann-Christine Holmqvist.

Dottern Maria Videman 16 år håller med, det är roligt på äventyrsbadet. Fast skönast är det i den varma bubbelpoolen där man kan ta det lugnt.

Att få en plats i bubbelpoolen är inte så svårt. De flesta andra väljer att kasta sig i forsen, eller åka i rutschkanan. En av dem som föredrar rutschkanan är Josefin Rosell 7år.

– Den är roligast, där går det så snabbt, säger hon.

Medlemmarna som kommer är både vuxna och barn med diagnosen autism eller Aspergers syndrom. Deras familjer är också med. När badandet blir för mycket sitter familjerna kring de runda plastborden och delar på medhavda fikakorgar.

Då tjuter en signal.

– Är det någon som är sugen på lite vågor? Vi drar i gång vågmaskinen om trettio sekunder, säger en högtalarröst till badgästerna.

Både barn och föräldrar rusar ner i vattnet och låter sig lyftas upp och ner av vågorna. Några vadar inte ut på det djupa utan stannar nära land medan vågorna sköljer över dem.

– Det allra roligaste är vågorna, säger Emilia Kardell 13 år medan lillebror Wilmer 9 år springer mot den stora bassängen.

Oskar Malmqvist åker så snabbt han kan ner för forsen.
Wilmer Kardell, 9 år
Maria Wideman slappnar av i bubbelpoolen tillsammans med mamma Ann-Christine Holmqvist.
Josefin Rosell 7 år plaskar runt i vattnet innan det är dags att åka lite mera rutschkana.
Josefin Rosell 7 år plaskar runt i vattnet innan det är dags att åka lite mera rutschkana.
Hampus Andersson fyra och ett halvt år
Simon Widman
Bröderna Oskar och Albin Malmqvist åker så snabbt de kan ner för forsen.
Maria Malmqvist i vildforsen.

Mer läsning

Annons