Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal om insyn kan vara meningslöst

Kommuner och landsting kan i avtal med entreprenörer kräva att allmänheten får insyn i verksamheten.

Annons

– Men vi har ingen statistik över hur många som gör det eftersom det är en möjlighet och inte ett krav, säger Eva Sveman, förbundsjurist på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Kommuner och landsting kan dessutom avtala om meddelarskydd i anbudsunderlaget för välfärdstjänster. Meddelarskyddet innebär att offentliganställda har rätt att lämna vissa sekretessbelagda uppgifter till medier utan att riskera straff eller repressalier från arbetsgivaren. Uppgiftslämnaren har rätt att vara anonym och arbetsgivaren får inte efterforska vem som lämnat uppgifterna.

Örebro läns landsting ställer inga generella krav på att meddelarskyddet ska skrivas in i de här avtalen, enligt Agne Johansson, som fram till första juni var upphandlingschef.

– Vi kräver det när vi tycker att det är lämpligt, som i de avtal vi nu slutit med de hyrläkarföretag vi anlitar. Där kräver vi att meddelarskyddet gäller alla som företaget i sin tur anlitar för att göra jobbet.

– På sikt ger det bättre vårdkvalitet eftersom vi snabbare kan komma åt missförhållanden hos leverantörer som inte sköter sig.

Örebro kommun har olika policies för olika upphandlingar. För vård- och omsorgstjänster krävs alltid att leverantörerna ska ha meddelarskydd för sina anställda.

– Det är den möjligheten vi har att ställa sådana krav, säger Rasmus Persson,(C), kommunalråd och ordförande för programnämnden Social välfärd.

Enligt Eva Sveman är det ganska vanligt att krav på meddelarskydd skrivs in i sådana här avtal. Men det är inte rättsligt prövat om det egentligen är möjligt enligt upphandlingslagstiftningen. Bryter ett företag mot ett avtal där meddelarskyddet är inskrivet begår man visserligen ett avtalsbrott. Men avtalet ger ändå inget rättsligt skydd för den anställde som lämnat ut uppgifterna.

– Nej, man kan fortfarande få sparken för att man varit illojal mot sin arbetsgivare. Därför har vi bett regeringen titta på det här. Vi vill att samma skydd ska gälla här som för vanliga offentliganställda.

Mer läsning

Annons