Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badplatsers skick kontrolleras sällan

Det skick som kommunens sjöbadplatser är i varierar. Spikar som sticker upp ur knakande bryggor är inte ovanligt och kommunen förlitar sig till stor del på allmänheten och föreningar för att få reda på om något behöver åtgärdas.

Annons
kollar vattenkvalitet. När kommunen kollar hur vattenkvaliteten är på de olika badplatserna passar man även på att kolla badplatsernas skick. Då man inte är på plats litar man på att lokala föreningar som har hand om badplatserna sköter underhållet.

Underhållet av kommunens badplatser sköts av lokalt förankrade föreningar och det är de som har ansvar för att rapportera in om det finns risk att personers säkerhet kan sättas på spel vid badplatserna.

– Vi har avtal med olika föreningar runt om Örebro och då är det så att det är olika privatpersoner som kan sköta badplatserna. Utöver de föreningarna är det ofta så att om allmänheten ser att det sticker upp spik, till exempel, så rapporterar de in det och så kan vi kontakta vidare, säger Jan Alinski, planerare på Örebro kommun.

Kommunen kontrollerar vattnet

på badplatserna kontinuerligt och Jan Alinski uppger att de vid kontrollerna även ska se om något materiellt behöver åtgärdas.

– Vid provtagningar ska man även se över hur det ser ut på plats, men oftast är det allmänheten som rapporterar in om något till exempel behöver lagas. Om vi inte hör någonting förutsätter vi att allt ser bra ut, säger Jan Alinski.

Efter att någon slagit larm görs det dock alltid en bedömning om något behöver åtgärdas.

Hur sköts badplatsen där du badar? Kommentera artikeln och mejla bilder till [email protected]

Mer läsning

Annons