Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidosmedlemmaråtalas för rån i bank

Två Bandidosmedlemmar har åtalats för att ha rånat en man inne på ett bankkontor i Örebro.
Männen nekar.

Annons

Tillsammans med en tredje man häktades Bandidosmedlemmarna efter ett polistillslag mot klubblokalen i slutet av maj.

Polisen slog till sedan en man berättat om att han var förföljd av en Bandidosmedlem, som han var bekant med sedan tidigare. De har enligt mannen både knarkat och begått brott tillsammans.

Det hela rör sig om en skuld som mannen ska ha haft till en av Bandidosmedlemmarna, en 31-årig örebroare.

31-åringen hävdar att det handlar om en skuld på nära 8 000 kronor och att han bara fått tillbaks 500 kronor. Den andre mannen menar att skulden var betydligt mindre och att han redan betalt den.

Lämnade från sig ryggsäck

Den 6 maj fick 31-åringen syn på sin före detta kompis på stan. Tillsammans med sina två kamrater följde han efter mannen in på Handelsbankens kontor på Stortorget. Om det råder det ingen tvekan eftersom de fångats på film av bankens kameror.

Men uppgifterna om vad som hände sedan går isär.

Mannen som säger att han blev rånad hävdar att han tvingades lämna ifrån sig sin ryggsäck med diverse saker. Han hävdar att han fick en örfil av 31-åringen och att han hotades att ta ut pengar.

Han får stöd i sin berättelse av en kompis som var med på banken.

Det finns även andra vittnen som lagt märke till trion. Ett vittne har uppgett att åtminstone två av männen bar Bandidosemblem. Kvinnan har också hört dem uttala hotfulla ord och såg också att en örfil utdelades.

Åtalas för fler brott

31-åringen och hans kompisar nekar till brott. De hävdar att ryggsäcken lämnades över frivilligt. 31-åringen säger att han bara ville påminna sin före detta kompis om skulden.

Trion åtalas även för andra brott. Det rör sig om grov misshandel, bedrägeri med mera.

31-åringen och en av hans kamrater åtalas också för dopnings- respektive narkotikabrott sedan polisen hittat olika preparat vid tillslaget i klubblokalen.

Mer läsning

Annons