Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen får leka bland farligt bråte

Ett par veckor före jul skulle gården röjas och några gamla träd tas ned på förskolan Trollandet i Varberga.Sedan dess kan inte barnen vara på gården.

Annons

Det har gått 14 veckor sedan träden sågades ner. Stockarna är bortforslade men gården är fortfarande täckt av kvistar och grenar som gör det svårt för barnen att gå där.

I samband med trädfällningen skadades även en del saker på gården. Spikar sticker ut och träreglar hänger lösa.

– Det här är jobbigt. Vi vet inte riktigt var vi ska vara. Vi borde vara ute varje dag men det kan vi inte, säger Jana Feltsten, barnskötare på Trollandet.

De små snubblarHon berättar att de små barnen snubblar och ramlar och har svårt att gå bland alla kvistar och grenar och staket kring gungorna som ska skydd de små barnen är trasigt sedan trädfällarna drog fram över gården.

– Och det har som sagt varit så här i 14 veckor utan att något har hänt, säger hon.

Väntar ut snö och isPer-Gunnar Tolsheden är förvaltare på Örebrobostäder och ansvarig för röjningsarbetet. Han menar att is och snö måste försvinna helt från gården innan problemet kan åtgärdas.

– Det är klart att det inte är bra. Vi kommer att ta bort grenarna så fort som möjligt, men det kan ta tid, säger han.

I vanliga fall röjer Öbo platsen direkt när träden fälls, men den här gången gick det inte. Jobbet gjordes i samband med att snön kom, vilket fick till följd att grenresterna frös fast i marken.

– Isen måste smälta undan mer innan vi kan ta itu med det här. Vädret är visserligen bättre nu, men vi kan inte se över gården från dag till dag, säger Per-Gunnar Tolsheden.

Mer läsning

Annons