Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batman gympade med änglar

Tigrar, prinsessor, änglar och Batman gympade tillsammans i Skytteparken.
– Det är kul, vi dansar, berättade Tisbay Bajaha från förskolan Gränden.

Annons
Runt tusen barn och vuxna hade samlats i Skytteparken för att jympa tillsammans på onsdagsförmiddagen. Temat var musik och figurer ur filmens värld.

På förmiddagen samlades runt 1000 barn och personal från olika förskolor i Örebro för dansa och röra på sig till musik. Det är Friskis och svettis som för sjätte året i rad ordnade en gympadag för alla mellan två och sex år. Många kom utklädda.

Fotbollsspelare

Där skuttade allt från Nalle Puh till häxor och fotbollspelare. Alfred Pettersson kom som Batman.

– Det är jättekul. Det är kul att göra alla olika saker, förklarade han samtidigt som han försökte hänga med i gympaledarnas rörelser.

Den här aktiviteten är ett led i Friskis och svettis riksomfattande satsning ”Alla Barnen”.

– Vår ambition är att nå alla barn i Sverige under tio år och sprida rörelseglädje. Vi kommer att gå ut till skolor från förskoleklass till trean och presentera oss, berättade Helena Tranquist som är verksamhetschef på Friskis och svettis i Örebro.

”Hej, här är Pippi”, sjunger barn och personal från förskolan Försprånget i Almby. På bilden syns Alicia Funk, Alma Bacau, Holly Carey och Arvid Thorén.  Längst bak står fröknarna Linnea Nordin och Lina Kinner. Skymda är Linnea Börjeskog och Elsa Gruveaus.
Sara Larson teckenspråkstolkade sångerna som barnen dansade och jympade till på Friskis och svettis barndag i Skytteparken.
Fina tigermålningar hade Tisbay Bajaha och Sarah Charade. De kommer från förskolan Gränden.
Anton Norland och Alfred Pettersson dansade loss i Skytteparken. Alfred hade snygg Spindelmannenkeps och Anton Batmanutstyrsel.

Mer läsning

Annons