Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragaren är polisanmäld 70 gånger

Kerstin Nilsson är en välkänd bedragare.Sedan 2007 har hon ett 70-tal anmälningar på sig, som hon till och med har erkänt.Men på grund av resursbrist hos åklagaren i Skåne så fortsätter bedrägerierna.

Annons

 Skidgänget från Örebro lurades på en stuga. Men kvinnan är också anmäld för att sälja falska hundar och hästar.

En som råkade ut för det är kennelägaren Anna-Karin Aronsson i Kumla, som berättar:

– Jag har en nätsida där jag lägger ut bilder och uppgifter på mina hundar. I somras fick jag reda på att kvinnan snott bilder från min sida och lagt ut dem på en annan för att sälja dem. Jag fick stopp på annonsen men i stället ringde en man och undrade om jag samarbetade med den här kvinnan. Han hade själv lagt ut en annons för att köpa en valp och blivit kontaktad av henne. Via mejl hade han fått översänt bilder som han tyckte var fina och betalade ett förskott på 2 000 kronor för en valp, berättar Anna-Karin.

Någon valp fick han förstås inte.

Använde bilderna

Det visade sig att det var Anna-Karins bilder som kvinnan hade använt och lockat till sig köpare med. Anna-Karin gjorde genast en polisanmälan och började också att kolla upp namnet på nätet. Hon hittade fler historier med både hästar, hundar och stugor i huvudrollen.

– Jag ringde upp dem som råkat ut för henne och samlade ihop materialet som jag nu lagt på min hemsida som en varning.

Ibland kallar sig kvinnan för Kerstin Nilsson, ibland för Birgitta eller Therese. Hon använder sig även av andra namn.Polisinspektör Sven-Erik Mellby i Eslöv berättar att de haft många ärenden på kvinnan. Han misstänker också att mörkertalet är stort, många har helt enkelt struntat i att polisanmäla.

Vad handlar ärendena om?

– Det är bedrägerier där hon använder olika falska namn. Hon svarar på annonser där människor vill hyra stugor, lägenheter eller vill köpa hundvalpar. Hon sätter inte in egna annonser utan svarar på andras därför kan inte till exempel Blocket stoppa henne.Hur många anmälningar har ni fått in?

–Vi har redovisat ungefär 65 anmälningar till åklagaren. Men det kommer ständigt nya i röret. Nu väntar vi på att åklagaren ska få henne lagförd. Så det är på gång.

Mer läsning

Annons