Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: ”Inte fått chansen att påverka”

Idali Andersson är elevrådsordförande på Risbergska skolan. – Jag känner mig helt paff, säger hon.

Annons

Örebro kommun skriver så här i ett pressmeddelande: "Gymnasieprogrammen på Risbergska skolan ska flyttas till andra lokaler. Genom den flytten kan Risbergskas lokaler användas mer effektivt, samtidigt som ett stort steg tas för att skapa nya platser i grundskolan. Det är kärnan i ett förslag som den parlamentariska gruppen arbetat fram. Förslaget presenterades under tisdagen för medarbetare och elever på Risbergska skolan".

Dessutom bekräftas det att samtliga partier i kommunfullmäktige är överens om det förslag som nu läggs fram. Förslaget innebär i korthet att Risbergska gymnasiets program flyttas till Rudbecksskolan och Virginska skolan. Klasserna flyttas som enheter, inga elever ska behöva byta klass.

Efter tisdagens informationsmöte säger Idali Andersson så här till na.se:

– Jag är besviken, och det är jättetråkigt. Jag förstår att det blir färre och färre elever och vi kommer inte kunna hålla ihop en hel gymnasieskola. Men jag förstår inte varför man har lagt ner alla program så att vi har kommit hit.

Har ni kunnat påverka något?

– Nej vi har inte kunna påverka. För det har inte funnits något att påverka. För vi har inte fått reda på något.

Svante Tideman lärarnas riksförbund berättar om vad för information som han framförde under informationsmötet.

– Jag pratade om tre saker när det gäller gymnasiet. Resurser, resultat och löner. Och att lärarna på Risbergska ska får ett besked. Och det har de fått nu. Det är viktigt att de får reella möjligheter att göra ett bra jobb på de nya skolorna, säger Tideman.

Mer läsning

Annons