Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut: Karolinska renoveras

(Uppdaterad) En upphandling ska göras för Karolinska skolans renovering efter vattenläckorna. En ny skolmatsal ska ingå i upphandlingen.

Annons

Det här står klart efter den politiska kommunledningens måndagsmöte.

Beslutet innebär alltså inte något exakt besked vad som ska hända. Tanken med upphandlingen är att kommunens ska få en uppfattning om vad renoveringen ska kosta.

Bengt Asplund, teknisk chef på Futurum fastigheter som förvaltar kommunens skolor, säger att arbetet med att göra ett upphandlingsunderlag kommer att ta tid, och sedan ska själva upphandlingen göras. Till exempel krävs en djupare analys där ledningar behöver filmas för att se renoveringsbehovet.

-Ombyggnaden kommer inte att kunna starta förrän till sommaren. Vi inriktar oss på att utreda omfattningen på det som behöver göras och att åtgärda det akuta, säger Bengt Asplund.

Det handlar om att riva ut efter vattenskadorna. Planen är att återställa omklädningsrummen till idrottsundervisningen så fort som möjligt. Under tiden försöker lärarna lösa undervisningen genom att lägga in teoripass, gympa, bowling med mera.

Estetprogrammets lokaler i Karribien drabbades också, och undervisningen har tillfälligt flyttat till Kulturskolan.

-Vi ska ha en ny diskussion redan i morgon om hur vi ska gå vidare.

Mer läsning

Annons