Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om nytt Ikea i Örebro till sommaren

Möbeljätten Ikea har byggt nya, stora varuhus i Karlstad och Västerås de senaste åren. Nu lär turen vara kommen till Örebro.
NA erfar att ett beslut kan komma redan före sommaren.
Men Ikea Sverige blånekar - som vanligt.

Annons
Ingvar Kamprad, Ikeas grundare.

– Vi har haft en diskussion med Örebro kommun under ett års tid. Men det finns inget beslut om något nytt eller utbyggt varuhus i Örebro, säger Sara Carlsson, pressansvarig på Ikea Sverige.

– Vi förr hela tiden en löpande dialog med kommunerna, förklarar hon och vägrar erkänna att det ens finns några långtgående planer på ett större varuhus i stan.

Men Ikea är känt för att avslöja sina varuhusetableringar eller ut- och ombyggnader först när allt är offentligt. Enligt NA:s källor lär planerna vara långt framskridna.

– Det stämmer att vi under flera år fört samtal med Ikea, men det finns inga som helst beslut. Och jag har själv inte varit inblandad, säger Lasse Ekevärn, Örebro kommuns näringslivschef, till NA.

– Men jag har sagt att det är ganska sannolikt att Ikea i längden inte nöjer sig med att ha Sveriges minsta varuhus i Örebro. En stad som växer med ett par tusen invånare per år. I övrigt har jag inga kommentarer, fortsätter han.

Mer läsning

Annons