Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken efter beslut

Vänsterpartiets kongress har med röstsiffrorna 115 mot 108 röster beslutat att avslå förslaget att partiet ska ha två partiledare.

Annons

Det blir inget delat ledarskap för Vänsterpartiet. Vänsterpartiets kongress beslutade att avslå förslaget med 115 röster mot 108.

- Jag är väldigt besviken, säger Murad Artin (V), oppositionsråd i Örebro.

Under torsdagskvällen avslog alltså Vänsterpartiets kongress förslaget om att införa delat partiledarskap, något som Vänsterpartiet i Örebro är mycket besvikna över.

- I Örebro har vi velat ha ett delat ledarskap. Vi är väldigt besvikna. Det är ingen katastrof, och vi kan leva med det – men det hade varit bättre med två partiledare, säger Murad Artin.

Han tycker att det finns både fördelar och nackdelar med ett delat partiledarskap, men anser att fördelarna överväger.

- Vi tror på ett kollektivt ledarskap; att dela på ansvaret, stödja varandra och att kommunicera vår politik med hjälp av två personer istället för bara en.

Nackdelarna, menar Murad Artin, skulle vara att det blir otydligt vem som leder partiet och att personkemin mellan de båda ledarna måste stämma.

Under fredagen tas beslut om vem som blir Vänsterpartiets nya partiledare efter Lars Ohly.

- Samtliga nominerade partiledarkandidater är kompetenta och duktiga personer. Vi i Vänsterpartiet Örebro har dock nominerat Jonas Sjöstedt i första hand och vi hoppas på att kongressen väljer honom imorgon, avslutar Murad Artin.

Mer läsning

Annons