Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bilarna kan leda oss fram till lösningen"

Två bilar är högintressanta i utredningen om det brutala rånet mot två kvinnor på Surbrunnsgränd i Adolfsberg, i Örebro, i oktober.
Det är en mörk Audi A6 och en blå Volvo 745 som polisen fått flera tips om.

Annons

– Vi tror att bilarna kan leda oss fram till lösningen på rånutredningen. Men ännu är vi inte ända framme och hoppas på fler uppgifter från allmänheten, säger Lars-Olof Lundh, chef på länskriminalens enhet för grova brott.

Vid rånet misshandlades kvinnorna grovt, en av dem avled senare på Universitetssjukhuset i Örebro. Om obduktionen visat att dödsfallet var en följd av misshandeln eller av sjukdom har polisen inte lämnat uppgifter om.

Iakttagelser

Att bilarna är så intressanta beror på att flera personer hört av sig till polisen om iakttagelser de gjort.

– Tipsen kom efter att vi gjort efterlysningar av uppgifter runt bilarna.

Rånlarmet kom strax före kl 15.30 tisdagen 25 oktober, kvinnorna hade blivit brutalt nedslagna och det dröjde innan larmet kom. Rånet kan ha skett ett par timmar tidigare.

Bilarna har setts vid parkeringen i anslutning till Surbrunnsgränd, från kl 12 och någon timme framöver. Volvon hade den holländska registreringen NL. Den försvann i hög fart mot Örebro City.

Audin stod parkerad och vid förarplatsen satt en mörkhårig man. Utanför stod en lång man, omkring 190 centimeter, och pratade med föraren.

Samband

Samtidigt kom ytterligare en man, cirka 160–170 centimeter lång, gående. Sannolikt efter att ha haft kontakt med den eller de som fanns i Volvon. – Vi ser ett samband mellan bilarna och rånet och hoppas nu på ytterligare tips från allmänheten, säger Lars-Olof Lundh.

Under rånet hade gärningsmännen reflexvästar liknande arbetsvästar. Männen befann sig utanför kvinnornas köksfönster och gestikulerade åt dem att öppna dörren. När de gjorde det trängde de sig in och och misshandlade sina offer brutalt för att sedan genomsöka huset.

I septemer rånades en 88-årig kvinna brutalt i sitt hem på Porla gränd i Adolfsberg.

– Vi tror inte på ett samband, vår teori är att det handlar om olika gärningsmän.

Den som har uppgifter kan ringa polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons