Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Nu extrabevakas Örnsro

Under de senaste dagarna har 13 bilar förstörts i Örnsro.Nu väljer polisen att extrabevaka området – och ber om allmänhetens hjälp. – De har ofta pusselbitar som kan lösa pusslet, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Annons

tisdagsnatten larmades brandkåren till Väståstrand efter att nio bilar börjat att brinna. Och i natt var det dags igen. Plötsligt började en bil brinna på Väståstrand och en bil på granngatan Ånstagatan. Två bilar som stod intill de brinnande bilarna förstördes också. Så sammanlagt 13 bilar har förstörts sedan i tisdags.

Nu väljer polisen att punktmarkera Örnsro.

– Vi kommer att bevaka området extra. Och vi har redan haft patruller som bevakat området extra när de haft tid. Så arbetet är redan påbörjat, säger Mats Nylén.

Har ni några spaningsuppslag?

– Vi jobbar på olika sätt och har material som vi bearbetar. Det handlar bland annat om information bakåt i tiden och kika på eventuella samband.

– Samtidigt är det här en typ av brott som kan föda nya brott och inspirera andra. Ofta handlar det om att få uppmärksamhet, säger Mats Nylén som nu vädjar till allmänheten:

– Vi behöver deras hjälp också. Har de sett någonting som verkar konstigt under de här tidpunkterna vid platserna så ska de höra av sig till oss.

13 bilar innebär också omfattande försäkringskostnader:  

– Det handlar om stora pengar. Om gärningsmannen eller gärningsmännen åker fast riskerar de att få betala skadestånd. Och troligtvis kan det i så fall handla om skulder för resten av livet, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Mer läsning

Annons