Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Se öl- och whiskyfestivalen

Nu har tiden kommit för öl- och whiskyfestivalen på Conventum. För tredje året i rad dras uppemot 8 000 besökare till mässan.

Annons
Foto: Mimi Billing

När NA kommer till Conventum på fredagkvällen vid 19-tiden så är det redan fullt med folk i lokalen. I huvudsak verkar whiskyprovning vara en typisk manlig hobby och majoriteten av besökarna är män. Niklas Elisson är på mässan för andra gången i rad med sina två bröder.

– Jag tycker det är jättetrevligt att vara här och det är ett trevligt sätt att umgås med mina bröder.

Och under kvällen så kommer inte Niklas Elisson vara ensam om att komma till Conventum för att umgås med släkt och vänner. Ulf Wahlberg, affärsutvecklare för Conventum tror att uppemot 2 500 personer kommer att besöka mässan under fredagkvällen och att den kommer att dra ännu fler besökare i morgon lördag.

– Det som är annorlunda i år i jämförelse med de tidigare åren är att utställarna har lagt ner mycket mer tid på sina montrar, säger Ulf Wahlberg.

Festivalen har större fokus på whisky än på öl precis som tidigare år men har ändå ett brett utbud med ett 50-tal utställare inklusive lokala microbryggerier och delikatessföretag samt en restaurang på övre plan.

Foto: Mimi Billing

Mer läsning

Annons