Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Uppskattad lektion utomhus

Utomhuslektioner och lekar har blivit poppis bland barnen på Adolfbergsskolan.

Annons

Barnen får vara med i ett samarbete med Naturskolan som började 2010. I stället för att sitta i klassrummet och jobba får de gå ut och ha lektioner utomhus. Idag var det den andra dagen den här veckan som barnen, som har olika handikapp, fått testa på att vara ute en hel dag. Den här dagen finns det tre stationer med olika lekar som alla får gå runt till. Albin Svärd, snart 13, har nyss hittat den sista bokstaven till ordet grus vid stationen där man ska bilda ord. Han tycker det är roligt att vara ute och kunna åka med sin rullstol. Oscar Falk, 11, som också är vid samma station tycker också som Albin.

– Jag tycker det är roligt att vara ute och spela bandy, säger han.

Han nämner också att han tycker det är roligt att jobba med matte.

På en annan station får barnen lägga upp olika föremål på en duk, sen får alla blunda och någon av deras lärare tar bort en sak. Sen får de kolla igen och då ska de komma ihåg vad det var som hade försvunnit. Barnen är mycket bättre på det än lärarna, berättar de.

– Om man ska jobba med de här barnen så är det viktigt att vara påhittig och modig. Man måste kunna se positivt på saker och förbereda alla för vad det är som ska hända. I början tyckte de att det var konstigt att gå ut i skogen, men ganska snabbt så började de att tycka att det var roligt i stället, berättar Cecilia Bremer som jobbar på Naturskolan.

Se NA-fotografen Veronika Ljung-Nielsens bildspecial till höger.

Mer läsning

Annons