Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå smurfar i plaskdamm

Plaskdammen i Väståparken har stängt. Anledningen är att barnen blir blåa som smurfar när de badar där.

Annons
Slutplaskat. Väståbadet öppnade i juni och fick stänga i juli. Färgen släpper nämligen i botten och färgar barnen som badar där blå. Här är det Emelie Hansen-Lindeberg och Mira Arenö som hann ta ett dopp i början av sommaren. Arkivbild: ANDERS ERKMAN

Örebro kommun har inget flyt med sina bad. Alnängsbadet hade förra sommaren problem med vattenkvalitén, Svartån går som vanligt inte att bada i och nu måste man stänga den populära plaskdammen vid Väståparken mellan Hagabron och järnvägen. Hans Andersson på Örebro kommun berättar att färgen släpper och barnen som badar blir blåa på kroppen.

– Plaskdammen öppnade förra året och då hade vi samma problem. Sen målades botten om i våras men nu släpper färgen igen.

Ingen farlig färgKommunen har därför tagit kontakt med den entreprenör som gjorde i ordning plaskdammen och de får nu se över sitt arbete på nytt. Björn Karlsson på kultur- och fritidsförvaltningen påpekar att det inte är någon farlig färg och det ska inte ha varit någon fara för barnen att bada där men att man väljer att ta det säkra före det osäkra och hålla plaskdammen stängd. Hur lång tid det kan ta att måla om botten igen och när badet kan öppna är än så länge osäkert. Badet håller därför stängt tills vidare.

Mer läsning

Annons