Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodström: "Klyftorna har ökat på alla områden"

Jobben, vården och skolan var tre punkter riksdagsledamoten Thomas Bodström återkom till som huvudtalare vid socialdemokraternas förstamajfirande i Örebro.
-Den borgerliga regeringen har ökat klyftorna på alla områden. Skolan har försämrats, arbetslösheten ökat och det är i allt högre grad plånboken som styr vem som ska få vård, sa han.

Annons

Bodström menade att alla måste få chanser och tog sin egen gymnasietid som exempel.

-Alla ska ges möjlighet till en vettig skolgång. Jag hade själv en jobbig gymnasietid. Totalt kan man säga att det tog mig sju år att klara gymnasiet. Kommunala vuxenutbildningen blev en räddning för att läsa upp betygen och så småningom kunna komma in på juristutbildningen och bli advokat.

Pensionärernas situation

kom också upp.

-De äldre som varit med om att bygga upp vårt land har sannerligen inte fått det bättre. Pensionerna har minskat och skatterna höjts. Regeringen verkar inte inse att pension är en uppskjuten lön alla har rätt till. De skattesänkningar regeringen talar om har bara gagnat höginkomsttagarna inte låg- och medelinkomsttagare.

När Thomas Bodström

talade om de äldre passade han på att också rikta sig till föräldrarna Vanja och Lennart Bodström som satt i publiken och följt med till Örebro för att fira första maj.

Arbetslösheten bland unga fanns också med i talet.

-För ett land är det viktigt ge unga en bra start med utbildning, arbete och bostad. Fler praktikplatser och andra möjligheter måste också erbjudas.

Vid förstamajfirandet på Olof Palmes torg talade också oppositionsrådet Lena Baastad om vikten av att ge alla under 25 år rätt till sysselsättning från första dagen av arbetslöshet.

Socialdemokraterna samlades i Slottsparken för sitt förstamajtåg genom Örebro fram till Olof Palmes torg.

Mer läsning

Annons