Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bondeson borde avgå"

Lennart Bondeson (KD) tvingade oss att lägga ned Rudbecksskolan. Nu är han med i en majoritet som vill göra tvärtom, han borde avgå. Det anser Kent Persson (M).
– Han får inte vara med i en majoritet och då kastar han skit i stället, det tycker jag är tragiskt, svarar Lennart Bondeson.

Annons

I sin blogg går Kent Persson till angrepp mot sin forna koalitionskamrat. Han pekar på att Lennart Bondeson tidigare drev frågan om att lägga ned Rudbecksskolan hårt. Nu ingår Bondeson i en majoritet som tänker ha skolan kvar. Det tycker Kent Persson är illa. Han anser att Bondesons förtroende är förbrukat och att han borde avgå som kommunalråd.

– Det som gör det minst sagt upprörande är att han tvingade oss till ett beslut som vi inte ville. Ett beslut som vi har tvingats stå upp för i två valrörelser. Och det är väl ingen hemlighet att vid omvalet så var detta en av frågorna som fällde avgörandet, säger Kent Persson.

Körde sin linje

Dåvarande ordföranden i gymnasienämnden Lotta Olsson (M) berättar att hon ville göra en utredning om gymnasieskolorna innan det fattades något beslut, men hon hann inte klart förrän ordföranden i programnämnd barn och utbildning Lennart Bondeson gick ut med att skolan skulle läggas ned.

– Han körde sin linje. Därför blir vi bestörta när han helt plötsligt kan tycka att det som han såg som så enormt rätt då kan vara fel när man går in i en annan konstellation, säger Lotta Olsson.

Hot

Hon och Kent Persson hävdar att Lennart Bondeson hotade med att spräcka koalitionen.

– Han ställde detta på sin spets. Antingen läggs skolan ned eller också spricker majoriteten, säger Kent Persson.

Lennart Bondeson vill inte gå med på att han har gjort en kovändning i frågan.

– Den enda skillnaden nu är egentligen att vi skjuter på frågan till hösten och gör en omprövning. Vi har naturligtvis kompromissat lite. Jag har sagt till mina kollegor att det enda viktiga är att ekonomin håller på helheten. Vi måste ha en helhetslösning som håller för alla skolor, säger han.

Alla stod bakom

Han säger att hela koalitionen stod bakom beslutet att lägga ned skolan, och att han bara har försvarat det. Att han skulle ha hotat med att spräcka koalitionen nekar han till.

– Aldrig! Jag vet inte var Kent får det från. Jag har aldrig hotat. Över huvudtaget fanns det inga hot i koalitionen, säger Lennart Bondeson.

Mer läsning

Annons