Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråket på Tegelbruket hade gängkopplingar 

Stora polisinsatser skickades till Tegelbruket i torsdags och fredags kväll. Nu bekräftar Örebropolisen att personer som vistades på platsen har kopplingar till kriminella gäng.
– Ja, så är det, säger Annika Haaster, chef för polisområde Örebro.

Annons

Det är fortfarande oklart vad som föranledde de stora polisinsatserna och vad som egentligen hände.

– Men vi är ganska överens om att det som hände i torsdags, det hade kunnat hänt var som helst i stan. De som var där och inblandade i situationen, det hade kunnat vara någon annanstans lika gärna. Nu var det olyckligt att det hände på Tegelbruket, säger Annika Haaster.

Polisen rubricerar händelserna som olaga hot och våldsamt upplopp. Men än finns inga uppgifter på att någon har gripits.

Örebropolisen har tidigare dementerat uppgifterna om att händelserna skulle vara gängrelaterade. Men nu bekräftar polisen att det fanns personer med kopplingar till kriminella gäng i samband med stökigheterna på Tegelbruket.

– Det har egentligen inget med Tegelbruket att göra. Vi har gängproblematik i Örebro, så är det, och det finns kopplingar på alla möjliga håll. Det är spritt över hela stan. Vi jobbar stenhårt med att identifiera de som har någon koppling, och jobba för att de ska komma på bättre tankar.

Har de personerna som var där kopplingar till kriminella gäng?

– Ja, så kan vi säga, säger Annika Haaster.

Varför förekom de i det här sammanhanget?

–Ja, det är svårt att säga. Jag vet inte om de dras till saker och ting. Jag kan inte riktigt uttala mig om varför de var där på platsen.

– Tegelbruket är en bra samlingspunkt, men det är inte meningen att man ska vara där och hänga bara. Man ska hålla på med någon form av aktivitet på Tegelbruket.

Läs mer i morgondagens NA, papperstidningen. 

Mer läsning

Annons