Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandkåren vädjar – respektera eldningsförbudet

Det har rått eldningsförbud sedan den 3 juli i Örebro län – ändå fortsätter folk att elda och grilla i skog och mark. Nu vädjar brandkåren till alla att respektera eldningsförbudet.

Annons

I och med det onormalt torra vädret råder det extremt stor brandrisk. Den tredje juli gick Länsstyrelsen ut med att det återigen är eldningsförbud i Örebro län. Samtidigt gick SMHI ut med stor risk för skogsbränder i länet.

Läs mer här: Eldningsförbud i Örebro län från och med tisdag - extremt stor brandrisk.

Trots eldningsförbudet och varningen om skogsbränder fortsätter folk att elda och grilla i skog och mark – nu vädjar Nerikes brandkår till allmänheten att respektera eldningsförbudet.

För närvarande är det extrema värden för antändning och spridning av brand i länets södra delar och väldigt höga värden i länets norra delar.

Brandkåren vill förtydliga att eldningsförbudet innebär att all eldning och grillning ute i skog och mark, även på bad och campingplatser, är förbjuden. Det är endast tillåtet att grilla i egen grill hemma på egen villatomt – men då bör man också vara mycket försiktigt om det finns närliggande gräs- och skogsytor.

Läs mer här: Brand i verkstadsbyggnad söder om Örebro – väller upp rök

Det råder eldningsförbud i hela länet. FOTO: ROBIN HALDERT / TT

Mer läsning

Annons