Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brickebackens skola anmäld till Skolinspektionen

Föräldrar anmäler Brickebackens skola för missvisande information om dotterns kunskaper i matematik.

Annons

Skolinspektionen har i slutet av juni mottagit en anmälan om en före detta elev på Brickebackens skola 7-9 i Örebro. Föräldrarna ifrågasätter varför de inte har blivit informerade om dotterns kunskaper och betyg. Skolinspektionen har nu bestämt att de ska göra en granskning och Örebro kommun har drygt en och en halv månad på sig att yttra sig om uppgifterna i anmälan och redovisa vad de har gjort eller vilka åtgärder som kommer att vidtas.

Missvisande informationI anmälan till Skolinspektionen anser föräldrarna att läraren och rektorn har givit dem grovt missvisande information om dotterns kunskap i matematik och det är oacceptabelt det som har hänt. På utvecklingssamtalet under vårterminen meddelade läraren att flickan skulle bli godkänd i ämnet om hon fortsatte att jobba som hon gjorde. En vecka innan skolavslutningen fick föräldrarna besked om att dottern skulle bli underkänd vilket berodde på dåligt resultat i det nationella provet. Flickan fick göra om testet men fick fyra poäng under godkänt. Varken läraren eller rektorn tyckte att hon skulle bli godkänd.

Engagerade föräldrar Nu ställer sig föräldrarna frågorna: varför har inte läraren slagit larm tidigare om att det var så illa och hur kommer det sig att hon har blivit godkänd de andra terminerna? Dessutom undrar de om det är möjligt att sänka från godkänt till icke godkänt då slutbetyget ska vara ett sammanfattande betyg för hela högstadiet. I anmälan påpekar föräldrarna att de är engagerade i dotterns skolarbete och det är lärarna medvetna om .

Mer läsning

Annons