Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på förskoleplatser i Latorp

Föräldrar hänvisas till förskolan i Vintrosa när förskoleplatserna i Latorp är fullsatta.

Annons

- Vi hänvisas till Vintrosa när det inte finns platser i Latorp men det är inte ett alternativ, säger Maria Juhlin som tillsammans med flera föräldrar i Latorps byalag skickat en skrivelse till Programnämnd barn och utbildning i skolnämnd sydväst.

Enligt skrivelsen handlar det om 23 barn som önskat, men nekats, plats på förskolan i Latorp.

- Vi har haft ett möte med förskolechefen Ing-Marie Karlsson som gett oss den här informationen, säger Maria.

Hon och hennes man, som kommer från Latorp, är nyinflyttade i samhället och hade sett fram emot att dottern skulle fått plats på förskolan.

- Vi har en dotter som ska börja förskolan i höst och vi hade verkligen sett fram emot att hon skulle kunna börja i förskola här ute med barn från familjer som vi känner sedan innan, säger Maria.

Istället för att kunna promenera med dottern till den närliggande förskolan har de fått ta en plats på en förskola inne i Örebro där de båda arbetar.

- Vi kommer att vara i behov av en till bil för att klara hämtning och lämning för att motverka allt för långa dagar i förskolan, säger hon.

Även tryggheten och kontinuiteten för barnen är en viktig aspekt som lyfts fram i skrivelsen. Nu skolas barnen in på en annan förskola i väntan på att en plats ska bli ledig i hemorten.

Nu vill Maria och de andra föräldrarna i Latorps byalag att kommunen ska lösa platsbristen som beräknas sätta stopp för nya förskoleelever under det närmaste året.

- Vårt förslag är att det blir en tillfällig lösning, att man kanske kan bygga en fin paviljong, säger Maria.

Mer läsning

Annons