Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobygge över ån ska klaffa i april

Bron över Svartån vid Oset börjar ta form. På tisdagen sattes den fasta delen av stålbron på plats.

Annons
Den nya gång- och cykelbron över Svartån förbinder Oset och vattenparken. På tisdagen sattes den fasta ståldelen på plats. BILD: STIG NYSTRÖM

Den fasta delen av monterades utan problem. Sedan ska den rörliga klaffen, som gör det möjligt att öppna och släppa förbi båt-trafik, att sättas dit nästa vecka.

– Det har gått väldigt bra. Vi har en deadline till den 15 april, säger Kjell Hermansson, projektledare för ståldelen av bron från Lecor Stålteknik i Kungälv.

Öppningen av bron föreslås att ske via fjärrstyrning från Skebäcksbron. Sedan ska själva öppningsarbetet lämnas ut på anbud. Det ska tekniska nämnden fatta beslut om i morgon torsdag.

– Vi har sagt att vi kommer att upphandla öppningar av Slussen, Skebäcksbron, där det släpps på mer trafik i höst, och gång- och cykelbron tillsammans, säger nämndens ordförande Gunnar Andersson (M).

Hela gång- och cykelbron ska stå klar vecka 17, och eftersom en upphandling tar längre tid kommer kommunen själv att stå för öppningarna fram tills dess man har hittat någon som vill åta sig det.

– Det kan vara ett företag eller om någon person som vill åta sig alltihopa, säger Gunnar Andersson.

I projektet ingår även ledverk och förtöjningsbryggor för båttrafiken.

Mer läsning

Annons