Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget 2014: Skola och service prioriteras

Örebro växer så att det knakar. Det är utgångspunken i den politiska majoritetens satsning på skola och service i 2014 års budget.

Annons

På tisdagsförmiddagen kallade den politiska majoriteten i Örebro till presskonferens för att presentera budgeten för nästa år.

I beskrivningen av budgeten förklarar man att man vill ta ansvar och våga omfördela.

- Det är en budget som tar ansvar för hela kommunens utveckling och en budget som tar ansvar för ett Örebro som växer. Det är en budget som tar ansvar för Örebro där vi prioriterar jobben genom investeringar som skapar arbetstillfällen, genom sommarjobben till våra ungdomar och genom att vi ställer sociala krav i våra upphandlingar, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S).

200 miljoner nya skattekronor ska fördelas och med anledning av stadens ständiga befolkningstillväxt öronmärks en hel del av pengarna till detta.

45 miljoner går till förskola och skola. 30 miljoner lägger man på att förbättra för människor med funktionshinder och 13 miljoner för att utveckla servicekontoret och byggnadsnämnden arbete. Bland annat gäller det handläggningstiderna för bygglov.

I budgeten trycker den politiska trion på att de kommunala bolagen ska ta en mer aktiv del i kommunens utveckling. Pengar kommer också att läggas på bemanningsarbete för att minska delade turer samt på investeringar inom IT-sektorn.

Oppositionen är inte imponerad av budgeten. Anders Åhrlin (M) kommenterar:

"S landar nedskärningar med vackra ord"

Mer läsning

Annons