Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

City städar city

Det kostar 4,6 miljoner kronor varje år att hålla centrala Örebro rent. Pengar som skulle kunna komma bättre till pass om örebroarna använde de papperskorgar och askkoppar som finns utplacerade på stan.

Annons
City Örebro städar stan. Här är Lena Beijme med kvasten.

– Vi har köpt in 300 nya papperskorgar, så i dag finns det cirka två tusen så kallade fågelsäkra papperskorgar i centrala Örebro, berättar Håkan Zaring, enhetschef på kommunen som ansvarar för att stan hålls ren och snygg.

I går samordnade City Örebro en försenad vårstädning tillsammans med fastighetsägare, handlare, Örebro brottsförebyggande råd, polisen och Örebro kommun. Det var tredje året i rad som kvastarna gick längs gator och torg.

– Rent, snyggt och tryggt är ledorden för en vackrare och tryggare stadskärna, hävdar City Örebros vd Stina Storm.

– Vi vet att alla affärsägare inte hinner vara med, men vi har bett dem sopa rent framför den egna dörren för att visa att vi bryr oss, fortsätter hon.

Socialdemokraternas Lena Beime sopade för glatta livet längs Kungsgatan och efterlyste fler askkoppar.

– Det är på gång, lovar Håkan Zaring. Vi har satt upp askkoppar utanför alla offentliga byggnader och de kommer även att finnas vid våra större busshållplatser.

– Fimpar är ett problem, inte minst där vi har lagt kullersten. Det är svåra att sopa upp och filtret försvinner först efter många år

– Krossat glas är ett annat bekymmer, inte minst i Stadsparken där hundar och barn ska springa på gräsmattorna, tillägger han.

Mer läsning

Annons