Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curt vann mot p-bolag

Curt Åkeson får rätt i tvisten med parkeringsbolagen.
Hans p-bot rivs efter att Europarks chefer kikat närmare på ärendet.
– Har man ett hållbart argument ska man inte hålla käften, säger Curt.

Annons

Curt Åkesson överklagade en p-bot till Hojab parkeringsservice, som fungerar som ett ombud för Europark och andra parkeringsbolag. Men Hojab menade att det inte fanns tillräckliga skäl för att riva boten.

Men när NA under gårdagen talade med Caroline Svensson på Hojab Parkeringsservice meddelade hon att de skulle skicka vidare ärendet till Europark.

– Det stämmer. Jag blev informerad av Hojab i går. Mitt besked till Hojab var att ärendet skulle skrivas av, säger Europarks operativa chef Fredrik Westergård.

Varför skriver ni av p-boten? – Vid extraordinära tillfällen, som i det här fallet, då är det vi som ska avgöra och inte Hojab. När det gäller sjukdomsfall ska vi dock ha någon typ av bekräftelse, som ett läkarintyg. Och det har den här personen haft.

– Vi kan bara beklaga. Ärendet borde inte ha dragit vidare i det första läget utan skickats till oss direkt. Hojab har missat i sina rutiner, säger Fredrik Westergård.

Det var lördagen 14 april som Curt Åkesons hustru Ann-Marie föll ihop på stan. Han åkte med sin hustru i ambulans till sjukhuset. Under tiden fick hans bil p-böter på 400 kronor eftersom Curt inte hann lägga i pengar eftersom han var tvungen att hjälpa sin fru.

– Det känns kanon att de skriver av p-boten, även om jag tycker att det blev lite väl mycket onödigt arbete för det, säger Curt Åkesson om beskedet han får av NA.

– Men jag är fortfarande lite arg över beskedet som vi fick från Hojab. Särskilt när vi hade kvitto på att min hustru besökt USÖ och jag inte haft möjlighet att betala för en biljett just då.

Curt Åkeson har en hälsning till alla där ute som hamnar i tvister med parkeringsbolag.

– Har man ett hållbart argument ska man inte hålla käften. Då gäller det att stå på sig och presentera de bevis man har. Det var nära ett tag där att vi betalade, men nu känns det förstås riktigt bra att vi inte gjorde det, säger Curt Åkesson vars hustru Ann-Marie hälsar att hon nu mår bra.

Mer läsning

Annons