Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför begär Elamson företaget i konkurs

Företagaren och kommunpolitikern Henrik Elamson (M) tar inte bara en politisk time-out. I dag har han också begärt sitt bolag Svensk eventproduktion AB i konkurs.

Annons

– Nu behöver jag fokusera kraften på att reda ut mina affärer så bra som möjligt, säger Henrik Elamsson.

Örebrospelningen med det amerikanska bandet Toto gick med förlust, men Henrik Elamson vet inte exakt hur stor. Han var även medarrangör till den Toto-spelning i Stenungssund som fick ställas in, liksom två arrangemang i Smögen respektive norska Halden, med Joe Cocker som dragplåster.

– För alla de projekten väntar jag på redovisning och betalning. Jag har hela tiden fått nya löften från min samarbetspartner i Göteborg, och min utgångspunkt har varit att hitta en lösning, säger Henrik Elamson.

Till slut anlitade han ett juridiskt ombud för att försöka få in pengarna. En kontrollbalansräkning visade dock att Svensk eventproduktion AB hamnat på obestånd, och strax före lunch lämnades en konkursansökan in till Örebro tingsrätt.

Konkursförvaltaren Bertil Moreau har ännu inte hunnit sätta sig in i ärendet. Vad som nu händer i den ekonomiska tvisten med samarbetsbolaget i Göteborg är inte heller klarlagt.

– Det här är en ny situation för mig. Jag har bedrivit affärer i nästan 20 år, men aldrig varit med om någon konkursutredning tidigare. Där får jag ta hjälp av juridiska och ekonomiska ombud, säger Henrik Elamson.

NA skrev i går om den tvist som uppstått sedan Henrik Elamson inte återbetalat 3,5 miljoner som flyttats respektive lånats från andra bolag i Örebro. Bara 1,2 miljoner anses reglerat. Henrik Elamson bekräftar att det handlar om pengar som skulle användas för att arrangera spelningarna.

Mer läsning

Annons