Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De inbjuder till alternativ fest

Bernadottejubileet med kungafamiljens besök är inte det enda som händer i Örebro den 21 augusti. Föreningen Kunskap, demokrati och fred ordnar en alternativ fest på Våghus­torget.

Annons
Murad Artin (V).

Vänsterpartiets Murad Artin är arrangör:

Berätta, vad händer?

– Det händer mycket. Arrangemanget kallar vi Folkfesten och den drar i gång redan på förmiddagen med två seminarier på biblioteket, en handlar om tiden för 1810 och vad som egentligen hände när Bernadotte kröntes och på det andra ska Maj-Britt Theorin tala om fred.

Och sen?

– På eftermiddagen blir det olika kulturaktiviteter. Dansgrupper och lokala band uppträder på Våghustorget. På kvällen blir det sen en stor fest där först två lokala artister, Leissa Ayeva och Mohlavyr uppträder, och sedan kommer den mer kände Mikael Wiehe och efter det rappgruppen Kapten Röd från Göteborg.

Vad tror du, kommer det något folk till er med tanke på vad som händer på andra sidan stan?

– Absolut, vi räknar med några tusen till vårt arrangemang. Vi är ju den riktiga folkfesten, den som inte har något med kungafjäsk att göra och där inga skattemedel är inblandade. Vi finansierar allt med hjälp av olika sponsorer.

Men ärligt, är du inte lite nyfiken på kungafamiljen? Ska du inte smyga iväg en stund och kika på dem?– Nej, haha, absolut inte. Jag är inte intresserad.

Mer läsning

Annons