Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den anhållne är en kollega

Den man som misstänks för att ha rövat bort en Norakvinna är kollega med henne. Under förmiddagen kommer åklagaren att avgöra om han ska begäras häktad.

Annons

Kvinnan är saknad sedan i onsdags i förra veckan. I lördags anhölls en 51-årig örebroare skäligen misstänkt för människorov. Det är den lägre misstankegraden.

Mannen och kvinnan jobbar på samma arbetsplats och har haft en relation.

– Jag har förstått att de har haft det. Men jag vill inte gå in på hur den relationen har sett ut, säger Carl H Robson som är 51-åringens advokat.

Mannen förhördes under måndagseftermiddagen. Han fortsatte då att neka till anklagelserna.

– Han förnekar å det bestämdaste att han har något med hennes försvinnande att göra, säger Robson.

I dag före klockan tolv måste åklagare Helena Eckerrot Flodin bestämma sig för om 51-åringen ska begäras häktad eller om han ska försättas på fri fot.

– Åklagaren vill sätta sig in i gårdagens förhör innan hon fattar ett beslut, förklarar polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, hade enligt uppgift en vit jacka på sig vid försvinnandet. Hon sågs senast på en gata i Örnsro i Örebro.

Enligt uppgifter till NA hade hon inte slagit av sin jobbdator när hon försvann. Bilnycklarna fanns kvar i bilen och hennes pass har man hittat hemma i bostaden.

Mer läsning

Annons