Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras drömen djurjour

Cecilia Pramheim och Lotta Malmborg planerar att starta en jourveterinärklinik i Örebro. I planerna ingår även ett hund- och kattcenter i Bista.

Annons
Kvinnligt företagande. Lotta Malmborg, tv, och Cecilia Pramheim vill arbetar för att kunna öppna en jourklinik för hundar och katter i Örebro.

Ett kvinnligt företagande som syftar till att göra Örebro till en trivsam och trygg stad för hundar och katter, hussar och mattar.De är i starten av sitt företagande. De har övervunnit tvivel. De har slutat att ställa frågor som ”klarar vi detta?” Nu vill de förverkliga drömmar som länge grott. De satsar efter att ha förvissat sig om att andra parter vill samarbeta med dem.

– Vi vill göra Örebro till en bra stad för dem som har smådjur. Vi håller på att göra en marknadsundersökning i länet om intresset för en jourklinik. Bland dem som svarat finns vanliga hund- och kattägare och kennlar, hund- och kattklubbar. Det märks att det finns ett stort behov av en dygnetrunt-öppen jourklinik sedan djursjukhuset lades ned i slutet av 90-talet. Vi har fått fin respons från djur-ägare i länet, säger Cecilia Pramheim och tillägger att det finns något mer än 30 000 hund- och kattägare i Örebro län.

”Skulle kännas tryggt att veta att det finns en jourhavande veterinär om det skulle behövas” och ”Efterlängtat”. Det är några kommentarer Cecilia och Lotta har fått.

För tillfället jobbar Cecilia och Lotta ideellt med planerna för jourkliniken.

– För oss hund- och kattägare är djuren våra barn. För oss är det tryggt att kunna få veta hur det står till med vår hund eller katt-oavsett tidpunkt på dygnet.

Cecilia och Lotta tänker sig att jourkliniken ska inrymmas i ett större hund- och kattcenter – Dog and cat city – på Vattenverksgatan i Bista. Huset ska de driva ihop med olika aktörer som arbetar med hundar och katter. I huset planeras det att finnas till exempel bassäng, rehabilitering, friskvård, träningsbana, kursverksamhet, trim, fik samt hund- och kattbutik.

Företagarna Cecilia och Lotta sitter just nu i förhandling med hyresvärden. De har skisser på lokalerna. De räknar med att jourkliniken ska kunna invigas i slutet av 2011.

– Vi har flera samarbetspartners. Det är bland annat tänkt att Hund- och kattkliniken som i dag driver sin verksamhet i Bista ska flytta in i det framtida hund- och kattcentret, säger Cecilia och Lotta.

– För att vi ska kunna starta en jourklinik i Örebro län, är projektet avhängigt på att de djurägare som är intresserade anmäler sitt intresse på Jourklinikens hemsida.

Och nu en fråga som många säkert ställer: Hur ska ni finansiera kliniken? Det är ingen billig verksamhet.

– Det kan bli möjligt tack vare medlemsavgifter, 1 000 kronor per år och familj oavsett antal djur. För drygt 80 kronor i månaden får man en trygghet i form av en jourklinik. Medlemsavgiften kommer oavkortat att gå till driften av jourkliniken. Sedan hoppas vi givetvis att kunna samarbeta på olika sätt med sponsorer, säger Cecilia Pramheim och Lotta Malmborg.

Vill öppna jourklinik. För hund- och kattägare är djuren som barn, säger Lotta Malmberg, tv, och Cecilia Pramheim.

Mer läsning

Annons