Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är verkligen jätteroligt”

– Man blir inte miljonär på det här, utan det är bara en hobby. För andra sommaren i rad ordnar Lena Svensson gårdsloppis hemma i släktgården i Dunderängen.

Annons
Lediga systrar. Gunhild Bengtsson är en dagens besökare hos sommarloppisen i Dunderängen. Hon är här med systern Ingegerd Jansson: ”Vi brukar åka runt och kolla lite, bara för att det är roligt. Vi samlar inte på något särskilt.

I vanliga fall jobbar Lena inom hemtjänsten i Örebro, men just nu är det annat som gäller.

– Jag har planerat hela vintern för att kunna vara ledig elva veckor nu i sommar. Jag tycker verkligen att det här är jätteroligt.

Hon pekar bort mot ett mer modernt hus en bit bort.*

– Där nere bor jag och min man, och här uppe bodde förut mina svärföräldrar. Här skulle behöva rustas, men det handlar om lite för mycket pengar. Så i stället har det fått bli ett perfekt ställe att hålla loppis på.

I det gamla boningshuset är det helt tomt, men i de båda flygelbyggnaderna finns gott om plats för alla loppisföremål.

– Jag har faktiskt inte behövt köpa in ett dugg. När folk vill bli av med sina gamla grejer ringer de hit. En hel del slänger jag, men det som blir kvar gör jag rent, tvättar och stryker.

Lena berättar att hon vill hålla fint och prydligt, att det lockar fler kunder.

– Och så är det ju det som är så kul! Att gå här och greja.

Lena Svenssons hobby delas inte riktigt av maken. Hon skrattar medan hon förklarar:

– Han vill bo på landet för att han gillar lugn och ro. Och så ser jag till att dra hit folk! Men när alla har åkt brukar han komma fram och hjälpa mig med allt praktiskt som behöver fixas.

Lena har också ytterligare tre personer till hjälp:

– Jag har loppisen ihop med båda sönernas respektive plus min dotter. Så det är vi tjejer som sköter det här ihop kan man säga. Och vi fyra har roligt i alla fall!

Trots att gården ligger ett par kilometer in från stora riksvägen hittar folk hit. Lena berättar att nyfikna från hela länet kommer och kikar.

– En del tyskar har det också varit här, och i slutet av juli hoppas vi på många besökare då O-Ringen arrangeras här nere vid Mogetorp.

Tretusen bilar räknar man med ska parkera på familjen Svenssons mark under den här perioden.

– Så då hoppas vi på att det är några som stannar till.

Mer läsning

Annons