Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det handlar om att man inte ska ha hunden okopplad"

– Det här påverkar inte min syn på hundar över huvud taget.Det säger småbarnsmamman och hundägaren Pernilla Andersson.

Annons
Schäfern Krut och husse Johan Skog efterlyser båda fler hundparker i centrala Örebro för att hundägare ska kunna släppa sina hundar lösa under kontrollerade former.

Hon har varit i Stadsparken med sina två barn och mormor Birgitta Bokedal Andersson.

– En hund som är dåligt disciplinerad kan bita ett barn i vilken situation som helst, säger Pernilla och Birgitta håller med.

De tycker båda att det är tråkigt när sånt här händer men undrar samtidigt hur hunden kunnat ta sig in på en dagisgård. Birgitta berättar att hennes man blivit biten av en lös hund.

– Det handlar om att man inte ska ha hunden okopplad, det spelar ingen roll hur snäll den är, säger Birgitta som alltid har sina hundar kopplade.

I Oskarsparken trotsar schäfern Krut och husse Johan Skog det snöblandade regnet för en promenad. De är bosatta i centrum, berättar Johan, så oftast blir promenaderna i de centralare parkerna med Krut i koppel.

– Det finns inte så många ställen att ha honom lös på för det finns inte så många hundparker där man kan släppa honom, säger Johan.

Han har ännu inte hunnit läsa om hundattacken men tycker att det är jättesynd när liknande saker händer. Själv får han hålla sig lite på avstånd från andra hundägare då Krut har lite svårt för andra hanhundar.

Mer läsning

Annons