Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det small så grannens tavlor föll ner"

Under tisdagskvällen har Försvarsmakten hållit en kurs i sprängteknik i närheten av Värmeverket i Örebro.- Det small så att grannens tavlor trillade ner, säger Lars Granlund som bor i närheten.

Annons

Flera läsare har hört av sig till NA under kvällen och undrat var de kraftiga smällarna som hörts från västra Örebro kommer ifrån. Det är Försvarsmakten som håller i en militär övning mellan klockan 17-21 under tisdagen.

- Det är en kurs i sprängteknik och riskberäkning. Men det är inget att oroa sig för. Vi har delat ut information till boende i närheten och annonserat i NA om det här, säger övningsledaren på Försvarsmakten.

Varför håller ni till inne i stan med den här sortens övning?

- Det är lite det som kursen går ut på, att det ska vara en riskberäkning och att kunna hantera det här i lite mer bebyggda miljöer där det finns lite risker. Är man ute på ett övningsfält i skogen kan man ju spränga hur mycket som helst. Det handlar om att komma ner i ganska små laddningsvikter.

Lars Granlund bor i närheten och reagerade på de kraftiga smällarna.

- Jag har två hundar och de ligger bara här och skakar. Det small så att grannens tavlor trillade ner. De sa att de hade lagt information i brevlådan klockan 15 och ska sedan börja klockan 17, man kollar ju inte brevlådan efter klockan 14, säger han.

Mer läsning

Annons