Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för barnsexbrott - slipper fängelse

På en rad punkter åtalades en 20-årig man för bland annat sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen hade också över 300 barnporrbilder i datorn – flera extra hänsynslösa. Nu döms han i Örebro tingsrätt – men slipper fängelse.

Annons

20-åringen, som är medborgare i Norge, åtalades i maj på 14 punkter misstänkt för grova sexuella brott mot två flickor som då var under 15 år i Örebro län.

Mannen, som vid tillfällena var mellan 16-18 år och boende i länet, tog kontakt med flickorna genom sms och internet och försökte få dem att utföra sexuella handlingar. Om de inte ställde upp hotade han med att skicka nakenbilder på dem till deras familjer.

20-åringen har erkänt merparten av brotten och döms nu för nio fall av sexuellt ofredande, fyra fall av ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering, fyra fall av försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott. Påföljden blir skyddstillsyn.

Örebro tingsrätt skriver att brottsligheten har ett samlat straffvärde på sex månader, men tar hänsyn till att mannens ålder, 16-18 år vid tillfällena.

Rätten anser därför att det inte finns skäl till ett frihetsberövande och att skyddstillsyn skulle kunna få mannen att hålla sig undan fortsatt brottslighet.

Mer läsning

Annons