Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo döms för flera brott

En 26-åring döms till fängelse för en rad brott i och utanför Örebro. I domen ingår bland annat villainbrott under sommaren. Örebro tingsrätt konstaterar att annat straff än fängelse inte kan bli aktuellt och dömer till tio månader.

Annons

Dessutom döms en kvinna för en del av brotten, i hennes fall blir straffet skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Tillsammans döms de båda för inbrott i en villa utanför Örebro.

Mannen har berättat att han bröt upp ett fönster och kröp in i huset medan kvinnan väntade utanför och att han sedan lyfte ut saker genom fönstret. Kvinnan säger att hon saknar minne av händelsen och bara minns att de var på väg bort från en villa.

Minns inte

Vid ett annat bostadsinbrott utanför Örebro försvann bland annat en dator och en dvd-spelare. Mannen erkänner, kvinnan säger att hon inte minns något men samtidigt förstår att hon har varit med eftersom en dvd och en dator, från inbrottet, hittats hemma hos henne.

Mannen erkänner också ringa narkotikabrott samt rattfylleri genom att ha kört drogpåverkad.

Misshandel

Domen gäller även stöld från Coop i Lillån där varor för drygt 1 000 kronor försvann. Båda döms för stölden. Kvinnan döms också för att ha misshandlat en butiksanställd då hon blev misstänkt för att ha snattat varor i en affär i centrala Örebro.

Tillsammans döms de för stöld av en moped.

Fängelse och tillsyn

När tingsrätten diskuterat mannens straff kom rätten fram till att fängelse är det enda möjliga. Då det gäller kvinnan anses skyddstillsyn med särskild behandlingsplan lämpligast, om fängelse valts hade det blivit tio månader.

Mer läsning

Annons