Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo döms för utpressningsförsök

Två män kidnappade en kvinna och höll henne inlåst under åtta timmar samtidigt som hon misshandlades och pressades på pengar. I dag dömer Örebro tingsrätt männen till fängelse för försök till utpressning och olaga frihetsberövande.

Annons

Det var i början av december som polisen slog till mot en lokal i centrala Örebro. En kvinna hade då hållits inlåst under drygt åtta timmar och misshandlats med sparkar och slag. Anledningen ska ha varit att männen, 57 och 25 år gamla, ansåg att kvinnans hade stulit en större summa pengar från en lägenhet.

Duon sökte upp kvinnan en kväll i december och körde henne till en frisersalong i Örebro. Där hölls hon inlåst och misshandlades innan polisen kom till platsen. Under åtta timmar var kvinnan inlåst och fick ta emot sparkar och slag. 

I dag meddelade Örebro tingsrätt domen mot männen. Båda döms för försök till utpressning och olaga frihetsberövande. 57-åringen får fängelse i ett år och sex månader medan 25-åringen döms till fängelse i ett år och fyra månader. De ska också betala skadestånd på 35 000 kronor tillsammans till kvinnan.

Tingsrätten skriver bland annat att männen tillsammans och i samförstånd med det hot och våld som åklagaren gjort gällande försökt förmå kvinnan att överlämna en stor summa pengar och därmed gjort sig skyldiga till försök till utpressning.

Männen är tidigare kriminellt belastade och förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret. 57-åringen är dömdes 2009 till sju års fängelse för grovt narkotikabrott och 25-åringen har avtjänat flera fängelsestraff i olika utpressningsärenden.

Mer läsning

Annons