Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edith Piaf på Äldrefestival

Leva livet på äldre dar– det var temat för Äldreveckan i Örebro som avslutades med en välbesökt Äldrefestival på Conventum.

Annons
Det gick som en dans. Äldrefestivalen på Conventum blev välbesökt och var populär. Bäddat för ett årligt kommande evenemang?

– Toppen, det här hoppas jag blir en årlig tradition, säger Ingrid Fallström från Örebro.

– Det är en perfekt blandning av nytta och nöje. Dessutom träffar man en rad gamla bekanta.

Bror Nilsson från Örebro uppskattade också det breda utbudet.

– Ja, här får man mycket information på en gång. Så det var ett bra initiativ.

Portarna till Äldrefestivalen öppnade redan i går förmiddag. Det fanns gott om utställare på plats som gjorde reklam för allt från motion och boende till mat, resor och kultur. I entrén berättade bland andra Örebro kommun om vård, omsorg och service och på första våningen fick den som ville prova på bridge, datorer och minigolf.

– Minigolf är en social samvaro som lockar nästan ett par hundra till våra träningar och tävlingar ett par gånger i veckan under vinterhalvåret i Örebro, Garphyttan och Glanshammar, berättar Bo Axelsson från PRO Sofia.

– Alla kan vara med, inskjuter Rune Johansson från Örebro Norra. Vi är väl ett 80-tal damer och herrar som tävlar en gång i veckan, men ungefär lika många som enbart nöjer sig med att delta i träningarna, fortsätter han.

Örebroaren Maidi Ward som ”bara” är 92 år väckte intresset för en Äldrefestival i stan.

– Vi tyckte det var en bra idé, men när vi planerade evenemanget tillsammans med pensionärsorganisationerna fanns det så många bra uppslag att det räckte till en hel vecka, säger Malin Duckert, enhetschef på kommunens Servicetorg.

Vilka vänder ni er till?

– Så många som möjligt. Även yngre äldre och anhöriga. Här finns det möjlighet att ta del av vad företag och föreningar har att erbjuda dig för att du ska fortsätta må så bra som möjligt som äldre, svarar hon.

– Vi berättar också om Örebro kommuns vård, service och omsorg som vi erbjuder äldre. Bra att veta både som pigg pensionär och som anhörig, tillägger Malin Duckert.

I går eftermiddag avslutades veckan med föreläsningar, dans och sång. Dragplåstret var förstås Maria Johansson som sjöng Edith Piaf.

Flyttbara golfbanor. Pensionärsorganisationerna i kommunen erbjuder minigolf ett par gånger i veckan. Birgit Nordvall, Sofia PRO, funderar på att börja spela igen. För den sociala samvaron.

Mer läsning

Annons