Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlysning: Vill du gifta dig med kunglig glans?

Örebro kommun är i skriande behov av ett brudpar till den 13 maj – då den kungliga bröllopsstigen vid Sommarro i Adolfsberg invigs.
– Vi vet att det är lite knappt om tid, men vi gör ett försök, säger Therese Aremyr som är kommunekolog hos Örebro kommun.

Annons
Bröllopsstigen. Kommunekologen Therese Aremyr visar vägen. Här ska alla kunna ta sig runt, underlaget är anpassat efter rullstolar, barnvagnar och rullatorer. Det går att se stigen mobiltelefonen genom att surfa in på orebro.se/bsapp. I vigsellunden utmed bröllopsstigen är det tänkt att brudpar ska kunna gifta sig.

Bröllopsstigen var Örebro kommuns gåva till kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de vigdes den 19 juni 2010.

– Vi hade förstås velat att Victoria och Daniel skulle varit med vid invigningen, men de kunde inte komma, säger Therese Aremyr.

Bebis i fokusEn allmän gissning i Örebros stadsbyggnadshus är att paret har fullt upp med sin lilla bebis, prinsessan Estelle.

– I svaret vi fick från kungahuset heter det att ”på grund av omständigheter kan inte kronprinsessan och prinsen delta”, ja, något i den stilen, säger Therese Aremyr.

Indragen anmälan

I det läget tänkte kommunen: då bjuder vi in ett par som ska gifta sig i vigsellunden som finns utmed bröllopsstigen.

Ett bröllopspar hade anmält sitt intresse att gänga sig där, efter tips från rådhuset dit de ringt inför sin vigsel.

– Men de ändrade sig. De tyckte nog att det blev lite väl stort att gifta sig just där, för det blir ju också en del kringarrangemang, säger Therese Aremyr.

Datum: 13 maj

Där är vi nu. Ingen kronprinsessa. Ingen prins. Inget nytt brudpar i skrivande stund.

Så därför: ska ni gifta er den 13 maj, finns chansen i vigsellunden i samband med invigningen.

– Det är bara att ringa eller mejla mig, säger Therese, som vid sidan om arbetet med kommunens naturvård fått det hedersamma uppdraget att ragga ett brudpar.

Kommunen fixar musiken

Örebro kommun lovar att ordna med levande musik och vigselförrättare.

– Brudparet får en härlig vigselplats i vårgrönskan. Dessutom får de ju stor chans till medial uppmärksamhet, säger Therese Aremyr.

Fotnot. Det bröllopspar som vill ha sin vigsel förrättad i vigsellunden på invigningsdagen söndagen 13 maj (klockslaget är ännu ej spikat) kan ringa Therese Aremyr på 019- 21 13 91, eller skicka e-post till [email protected]

Sträckningen. Stigen som börjar vid värdshuset Sommarro är på 500 meter. Här finns även bänkar och skyltar utmed stigen som berättar mer om Sommarros historia. TECKNING: EMMA TINNERT
Therese Aremyr. Kommunekolog. Jagar just nu ett brudpar till invigningen av bröllopsstigen.

Mer läsning

Annons