Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En välgörande show

Hästar utklädda till elefanter, bananklädda ryttare och ponnys som hoppar hopprep. Nej, det handlar inte om en cirkus utan Kvinnerstas välgörenhetsshow till förmån för den utrotningshotade tigern.

Annons
Kvinnerstaskolans hästshow hölls i går kväll för att samla in pengar till världens tigrar.

Uppskattningsvis 400 personer hade tagit sig till Kvinnersta på torsdagskvällen för att se hästshowen som hästinriktningens elever stod bakom. Alla intäkter gick till Världsnaturfondens arbete för att rädda världens tigrar och under kvällen kunde det meddelas att insamlingen inbringat 11 000 kronor. Även om det är vardagsmat med shower och uppvisningar för häst-eleverna på Kvinnersta, var det första gången som skolan anordnade en välgörenhetsshow.

En av initiativtagarna till showen och travlärare på skolan, Lena Thybeck, menar att det var en slump att tigrar blev föremål för insamlingen.

– Förra året handlade mycket om tigrarnas utsatthet, nästa gång kanske vi väljer barncancerfonden eller isbjörnar i stället, säger hon.

Under kvällen hann hästar smyckade med ljusslingor hoppa över eld, elever åka ”skidor” i sanden efter hästarna och ett fredligt tornerspel där ryttarna skulle fånga bananer i stället för att slåss med lansar.

– Vi är ingen cirkusskola, utan vi utbildar eleverna till hästskötare och ger dem rid- och körkunskaper. Det gör att de klarar av att hantera eld, musik och spotlights.

Att det inte är en barnlek att manöverera hästar i en manege med eld kunde eleverna intyga efteråt.

– Det är inte det naturligaste för dem, men det är roligt att visa upp vad vi kan, säger Emma Hesse, 18, som går andra året på hästinriktningen.

Ridläraren Kristina Alenfelt var väldigt nöjd med kvällen.

– Ja, det kom mycket mer folk än vad vi tänkt oss.

Kommer ni att arrangera fler välgörenhetsshower?

– Ja, får vi sådan här respons är det klart att vi kommer att försöka.

Annons