Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast var fjärde tomtsåld i nytt villaområde

Jodå, gator och vägbelysning är färdigbyggda, och husbyggandet är på gång, fast det går ganska långsamt. Men sedan en tid tillbaka är i alla fall ett par hus på plats vid Nyponlunden, kommunens nya villaområde mitt emot återvinningsstationen i Mellringe.

Annons
Belysning, asfalterade gator, vägskyltar och de första villorna är på plats i Nyponlunden, Örebros nyaste villaområde. Men av de totalt 58 tomterna är ännu bara 13 sålda, den senaste finanskrisen kan vara en orsak.

– Försäljningen av småhustomterna har gått lite trögare än väntat, säger Erik Blohm, exploateringsingenjör på Örebro kommun.

Men när kommunen bjöd ut tomterna till försäljning var det mitt under finanskrisen. Och då var det nog många som blev försiktiga när det gäller att köpa tomter. Riskerar man att bli av med jobbet är det nog många som drar sig för att göra den här typen av affärer.

13 tomter sålda

Av de totalt 58 tomter som finns till försäljning i området har kommen nu sålt 13.

– Men 58 tomter är ett ganska stort område trots allt, så det kommer att ta en viss tid. Vi räknar med att det kommer att ta ett och ett halvt år innan alla är sålda.

– Sen tror vi också att nu när de första husen kommit upp att det också kommer att hjälpa till. Folk ser att det händer något i området trots allt.

Mellan 500 000 och 750 000

Tomterna i Nyponlunden kostar mellan 500 000 och 750 000 kronor, till det kommer en anslutningsavgift för vatten och avlopp på 90 000 kronor. Kommunen har tidigare erbjudit dem som står i den kommunala tomtkön att köpa tomterna. Men då tomtkösystemet har förnyats, en del som stått länge i kö har valt att inte vara med längre, kan det bli aktuellt för kommunen att gå ut med ett nytt erbjudande.

Mer läsning

Annons