Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esbjörnsson lämnar skolpolitiken

Thomas Esbjörnsson (S) kandiderar inte till kommunalråd nästa mandatperiod. – Vi får fram en ny kandidat nästa vecka, säger Lena Baastad (S).

Annons
Thomas Esbjörnsson (S)

Begränsade möjligheter att nå ut med den socialdemokratiska skolpolitiken nämner Thomas Esbjörnsson som ett skäl till att han inte kandiderar till posten som kommunalråd nästa mandatperiod. Det meddelar han i ett mejl till media.

Thomas Esbjörnssons har som ordförande i Programnämnd barn och utbildning varit ansvarig för ett flertal kritiserade förslag, som att lägga ner WUC och Karolinska skolans avsaknad av skolmatsal. Han fick också kritik när han vägrade att ta emot en namninsamling från förskollärare som var trötta på sin arbetssituation. Senare backade han i frågan och bad om ursäkt.

Thomas Esbjörnsson har själv avböjt att kommentera beslutet att inte kandidera. Men enligt Lena Baastad finns det ingen konflikt bakom beslutet.

– Vi har allra största förtroende för honom. Men det är en rad händelser där Thomas har haft svårt att föra ut den socialdemokratiska skolpolitiken.

Det finns inte heller några samarbetssvårigheter med de övriga styrande partierna, enligt Lena Baastad.

– Inte alls.

Thomas Esbjörnsson fortsätter att ta ansvar för det löpande arbetet i programnämnd barn och utbildning fram till årsskiftet. Han sitter också i Kommunfullmäktige nästa mandatperiod. Men han kommer inte att uttala sig i skolfrågor för partiet. Tills vidare görs det av skolnämndsordförandena och Lena Baastad. Nästa vecka tar man fram ett ny kandidat till posten som kommunalråd.

Mer läsning

Annons