Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett spadtagmot framtiden

Ett 50-tal barn och ungdomar gick i går loss på en sandhög i Markbacken med spadar i sina händer. Det var startskottet på bygget av allaktivitetshuset Tegelbruket.

Annons
Glada spadtag. Allaktivitetshuset Tegelbruket i Markbacken riktar sig i första hand till ungdomar i 16-årsåldern. Men under gårdagens spadtag var medelåldern betydligt lägre. bILD: paVEL kOUBEK

Det var startskottet på bygget av allaktivitetshuset Tegelbruket. Även om det officiella spadtaget togs i går eftermiddag har bygget av Tegelbruket varit i gång ett tag.

– I de befintliga lokalerna finns Sensus musikhus, men det är först nu som de nya lokalerna börjar byggas, säger Annika Söderman, kommunikatör på Sensus studieförbund.

Spadtaget togs på den tidigare parkeringen i Markbackens centrum där bland annat en idrottshall och en klättervägg ska byggas.

Före spadtaget talade Rasmus Persson (C).

Mängder av aktiviteter

– Det här är en satsning som kostar 160 miljoner kronor, och vi gör den för att ungdomar ska kunna följa sina drömmar, sa han.

Representanter för Sensus och KFUM talade också. Spadtaget gjordes efter instruktioner av Tegelbrukets ordförande Sven Dahlkvist.

I januari 2013 beräknas Tegelbruket vara färdigbyggt. I huset ska Örebros barn och ungdomar erbjudas möjlighet till aktiviteter som dans, musik, basket och klättring. Bibliotek, replokaler och en höghöjdsbana ska också få plats.

Tegelbruket är ett samarbete mellan Sensus studieförbund och KFUM Örebro. Örebro kommun och Öbo är med i byggprocessen och sponsrar projektet.

Mer läsning

Annons