Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extralärare döms för att ha misshandlat elev 

När eleven gav extraläraren en örfil fick han nog. Han knuffade flickan så hårt att hon blev liggande i klassrummet. Nu döms mannen för misshandel.

Annons

Händelsen inträffade på en högstadieskola i Örebro i höstas. Klassen hade en vikarie och två av eleverna struntade totalt i vad han sade. Flickorna mer eller mindre låg i skolbänkarna och höll på med sina mobiltelefoner.

Till slut fick vikarien nog och sa ifrån. Extraläraren, som även var personlig assistent åt en i elev i klassen, blandade sig i ordväxlingen. Så långt är alla överens om vad som hände. Men vad som inträffade sedan fanns det olika uppgifter om när rättegången hölls för en tid sedan.

Men det tingsrätten nu har kommit fram till är att extraläraren först fick en örfil av en av flickorna. Han reagerade med att ge flickan en våldsam knuff så att hon blev liggande på golvet. Under några sekunder hade han också ett grepp runt flickans hals.

Uppgiften från vikarien om att extraläraren även skulle ha sparkat flickan väljer dock tingsrätten att inte kommentera över huvud taget i sin dom.

Domstolen kallar flickornas beteende för oacceptabelt. Men det är ingen ursäkt för extraläraren att agera på det här sättet menar tingsrätten som nu dömer honom för misshandeln.

Straffet blir villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Han lever under ordnade förhållanden och brottet framstår för domstolen som en engångsföreteelse.

NA har utan framgång sökt skolans områdeschef.

Mer läsning

Annons