Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få krogägare har sökttillstånd för uteservering

I år är krögarna sena med att söka tillstånd för sina uteserveringar. Det kan till och med vara kört om man tänker ställa ut bord och stolar den första april.

Annons

Upp till två månader kan en krögare få vänta innan alla tillstånd från polis och kommunen är färdiga.

Senast 15 januari

– För dem som garanterat ville öppna till den första april så skulle ansökan varit inne hos oss den 15 januari, säger Anna-Britha Ulvenklev, som är handläggare på Tekniska förvaltningen.

Även om en krögare har serveringstillstånd för sin krog så måste en ny ansökan komma in för själva uteserveringen. Handlingar skickas till både polismyndighet och kommunen. Den sistnämnda ger tillstånd att använda marken, eftersom den är markägare.

Är det ovanligt få som sökt tillstånd i år?– Ja, det tycker jag. Hittills har vi bara fått in ett 30-tal. Förra året fick vi fler än 70 ansökningar. Kanske är det den sega vintern som gjort att krögarna inte kommit till skott, säger Anna-Britha Ulvenklev.

Varför tar det så lång tid?– Just nu är jag ensam handläggare på Tekniska, och jag jobbar även med andra säsongsbetonade ärenden som byggställningar och containrar. Och polisen har mycket att göra, det vet jag, eftersom de handlägger ansökningar från hela länet.

Mer läsning

Annons