Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för brutala barnmisshandeln

22-åringen som åtalats för den brutala misshandeln av en ettårig flicka är skyldig till brott.

Annons

Mannen döms nu av Örebro tingsrätt till tre år och sex månaders fängelse för grov misshandel, framkallande av fara för annan och för olaga frihetsberövande.

Örebroaren ska betala 150 000 kronor i skadestånd till ettåringen.

Flickan for illa

Det var den 31 januari i år som den hemska historien rullades upp. Då fick de sociala myndigheterna ett anonymt tips om att den ettåriga flickan for illa. Socialtjänsten gjorde samma dag ett hembesök och noterade bland annat att flickan hela tiden bars av sin mamma.

Ettåringen togs till USÖ, och när en läkare undersökte henne visade det sig att hon hade runt 100 skador. Hon hade bland annat bränts under fötterna, hade ärr efter bitmärken och brott på båda underbenen.

Ettåringen omhändertogs och hon är nu placerad i ett familjehem.

Misstankarna föll omgående på mamman som anhölls misstänkt för misshandel. Efter någon vecka greps även den 22-årige pojkvännen. Båda har suttit häktade sedan dess.

Pojkvännen tog först på sig skulden för det flickan råkat ut för, men tog sedan tillbaka sitt erkännande. Han menade att han bara velat skydda mamman, men ändrat sig efter att han förstått hur pass omfattande skador flickan hade.

Pekats ut

22-åringen hävdade under rättegången att det är mamman som misshandlat barnet. Hon har i sin tur pekat ut honom som skyldig.

Mamman är också åtalad för grov misshandel. Åklagaren anser att hon är medskyldig eftersom hon inte satte stopp för misshandeln och för att hon inte tog dottern till sjukhus. Men mamman ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning som beräknas vara klar i slutet av maj. När undersökningen är klar kommer domen mot henne.

Hon riskerar att utvisas ur landet om hon fälls.

Tidigare NA-artiklar om fallet:

Trots flickans alla skador och trots att hon fortfarande har sviter efter misshandeln har hon goda chanser till ett bra liv. Det berättade kuratorn Lovisa Bonerfält i fredagens NA.

Rå misshandel – ettåring hade över 100 skador

Mammans pojkvän: ”Jag bet barnet”

Mamman: ”Det är huller om buller i min hjärna”

Mer läsning

Annons