Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får 400 000 för att integrera - genom handboll

Ett integrationsprojekt genom handboll. Det driver ÖSK i Vivalla och Brickebacken. Nu har de dessutom fått 400 000 kronor från arvsfonden till projektet. —Det är roligt få den här möjligheten och det är vi väldigt tacksamma för, säger Jerker Lindgren.

Annons

Integrationsprojektet heter ”handboll för hjärta och gemenskap” och riktar sig till 10-12- åringar i Vivalla och Brickebacken. Det är Ösk handboll herr som står bakom initiativet och tanken är att projektet ska öka den sociala gemenskapen.

— Projektet har varit igång sedan vecka sju och det har fungerat mycket bra. Barnen ska inte spela seriespel utan de ska få uppleva glädjen med handboll, säger Jerker Lindgren, viceordförande i Ösk handboll herr och en av initiativtagarna till projektet.

I fredags förra veckan stod det klart att Arvsfonden går in med 400 000 kronor till projektet för i år.

— Hittills har vi arbetat helt ideellt med projektet. Men de här pengarna ger oss möjlighet att kunna anställa en projektledare som kan ta projektet vidare. Det är fantastiskt bra, säger Jerker Lindgren.

Örebro sportklubb driver projektet i samarbete med föreningen träden, partnerskap i Vivalla, Vivalla Fritidsgård, Röda Korset, Svenska Handbollsförbundet, SISU Idrottsutbildarna, Simon Sportklubb och Brickebackens IF.

— Tanken är att projektet sedan ska implementeras i befintliga föreningar och hos lokala aktörer som kan området bättre för att projektet ska kunna leva vidare, säger Jerker Lindgren.

Förutom handboll har andra aktiviteter arrangerats för barnen, bland annat en heldag i Idrottshuset i Påskas.

— Med de här pengarna kan vi uppnå de mål som vi har med projektet, säger Jerker Lindgren.

Annons