Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem familjer evakuerades efter branden i Oxhagen

UPPDATERAD 14:37. Fem familjer evakuerades under lördagsnatten efter branden vid Tornfalksgatan 84-88 på lördagkvällen. Troligen går det att flytta in i två av lägenheterna redan under måndagen.

Annons
En saneringsfirma har nu påbörjat arbetet med att göra de rökskadade lägenheterna beboliga igen.

Brandmännen bevakade brandplatsen under hela natten. De åkte därifrån vid nio på söndagsförmiddagen. Under söndagen undersöker polisens tekniker lägenheten där branden startade för att försöka ta reda på brandorsaken.

Fem lägenheter har varit utrymda under lördagsnatten. Samtliga personer har hittat boende på egen hand, hos bekanta, vänner och släktingar. Ingen av de utrymda är skadade och ingen har farit illa av händelsen, enligt Öbos distriktschef Peter Johansson. Men de är naturligtvis skärrade.

Skadorna är inte så omfattande som man först befarade. Lägenheten där branden startade är totalförstörd och det kommer att ta flera månader att återställa den. Men de andra lägenheterna har begränsade skador. En lägenhet är vattenskadad. En lägenhet har kraftiga rökskador och det beräknas ta några dagar innan den är sanerad. Men två av lägenheterna har bara lätta rökskador. Därför kommer de som bor där troligtvis kunna flytta in redan under måndagen.

- Vi ska behandla dem med ozon, en typ av gas som tar bort röklukt på 24 timmar när det inte har blivit svart, säger Peter Johansson från Öbo.

Topplägenheten i trappuppgången intill blev vattenskadad eftersom brandmännen tvingades bryta upp taket. Det är spillrorna av takbrädorna som syns på marken. Snö från taket kom sedan in i lägenheten, men de intilliggande lägenheterna klarade sig utan ytterligare brandskador.

Mer läsning

Annons