Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick parkeringsböter - fast han hade betalat

Lars Göran Hugosson i Brickebacken är förbannad. Den 2 juli betalade han in en parkeringsavgift för sin bil på 30 dagar till Q-park och åkte sedan bort. Några dagar senare var företaget G4S där och lappade bilen.

Annons

När Hugosson kom hem igen hade han fått krav på en kontrollavgift på 400 kronor från inkassoföretaget Hojab. – Jag åkte direkt till G4S och visade upp biljetten och där sa dom att det måste blivit något fel men att jag var tvungen att betala avgiften på 400 kronor i alla fall. Jag förstår inte varför dom inte bara kunde riva lappen.

– Till mig sa dom att om avgiften gått in i datasystemet så går det inte bara att ta bort den. Vad är det för konstigt system?

Lars Göra Hugosson blev så ilsken att han gick till polisen i Örebro för att anmäla Hojab för att ha skickat ut falska fakturor. Men polisen var, enligt Hugosson, inte intresserad av att ta emot en sådan anmälan.

Tänker inte betala

– Det är för jävligt, säger han. Men jag tänker inte betala avgiften till Hojab. Det ska bli intressant att se om de skickar Kronofogden på mig. Men jag har kvar både kvitton och biljetten som visar att jag betalt som jag ska.

– Det känns som det är jag som är boven i dramat, säger han.

– Jag har väl ibland gjort fel och fått parkeringsböter men då får man ju stå sitt kast. Men den här gången har jag gjort rätt.

– Och försöker man ringa till de här företagen så får man ju sitta i timmar för att få svar. Det har jag inte tid med. – Men de lever väl på att folk tröttnar och betalar till slut. Men det tänker jag som sagt inte göra.

NA har varit i kontakt med G4S för att få en kommentar men företaget har valt att inte uttala sig om ärendet och varför ”bötes-lappen” inte går att riva.

Mer läsning

Annons