Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fikatest: Fräscht men utan personlig karaktär

Vi frågar oss vilket fik på Stortorget vi ska besöka. Det finns några att välja på. Efter lite funderande väljer vi Wayne´s coffee i Kompassen.

Annons

För en kund är det första intrycket, den första känslan, viktig och vi som kunder blir inte besvikna när vi går in genom entrén i bottenplanet. Det är fräscht och välstädat. Här har personalen sett till att nya kunder ska känna sig bekväma och välkomna. Fina fotografier på bakverk hänger på väggarna.

Det är snyggt, men det skulle kunna ha varit vilket annat Wayne´s coffee som helst. Det känns en smula tråkigt. Jag saknar en egen karaktär, något som talar om att jag har kommit till just Wayne´s coffee på Köpmangatan/Stortorget i Örebro. Varför inte några Örebrobilder på väggarna? Är sådana detaljer ovidkommande är Wayne´s ett fint fik utan störande musik. Personalen är tillmötesgående. Och om du gillar det stora landet i Väst är fiket riktigt bra.

Utbudet doftar USA med många cakes. Varorna är prisvärda. Enligt min bedömning kostar inte fika för två mer här än på andra ställen.

Här finns möjlighet att prata förtroligt med en vän eller sitta vid en dator. Det är lätt att flytta på stolar och det innebär att det är enkelt att ta med sig barnvagnen in på fiket. Tyvärr hindrade ett regn oss från att sitta vid uteserveringen, men det är säkert fint att fika där och njuta av försommaren. Till slut nödvändig info: Toalett finns.

Mer läsning

Annons